Niekoľko rád o celulitíde

28.01.2014 22:35

 Vyhladenie

 

 

Celulitída, tiež známa pod hovorovým označením ´pomarančová pokožka´, je nočnou morou miliónov žien po celom svete nezáležiac od ich veku, či váhy. Väčšinou sa objavuje na stehnách, zadku a bokoch, teda na miestach, kde sa najviac tvorí telesný tuk. Práve tento svojím vzhľadom najviac pripomína pomarančovú kôru.

 

Vojna pokračuje

 

´pomarančová pokožka´ je problémom väčšiny žien. Mnohé z nich pripúšťajú, že vo svojom živote sa už neraz pokúsili, obyčajne bezúspešne, zbaviť celulitídy. Našťastie, ženy sú dnes vyzbrojené efektívnymi metódami a poznajú spôsob, ako zvíťaziť v tomto boji.

 

Navonok

 

V salónoch krásy býva na výber množstvo procedúr, ktoré pomáhajú zmierniť celulitídu a vyhladiť postihnutú pokožku. Ich návštevou môžete vyskúšať napríklad metódu Microcurrent, čo je veľmi slabý elektrický prúd, ďalej zvukové vlny, alebo profesionálnu masáž. Tieto liečebné metódy prinášajú skutočne dobré výsledky, ale na druhú stranu bývajú často drahé a nie každá žena si ich môže dovoliť.

 

Krémy a telové mlieka, ako napr. Nivea Body Good bye Cellulite, sú tiež alternatívou. Avšak tieto nie sú až tak veľmi efektívne. Dokonca aj predražená kozmetika preniká len do povrchu pokožky, kým tukové bunky celulitídy sa nachádzajú v jej hlbších vrstvách. Krémy a telové mlieka môžu byť len súčasťou celkového liečebného plánu zameraného na víťazstvo v boji proti celulitíde.

 

... aj z vnútra

 

Podľa mienky expertov, liečba celulitídy z vnútra je tým najlepším spôsobom, ako sa zbaviť raz a navždy nepríjemnosti zvanej celulitída. Sú presvedčení o tom, že  užívanie výživových doplnkov je jediný spôsob, ako dokázať zredukovať vzhľad pomarančovej pokožky, ale takisto poraziť príčiny celulitídy a predísť vzniku novým problémom spojených s jej prejavom. Toto všetko je momentálne  ľahké dosiahnuť za pomoci výživového doplnku, akým je napr. Cellinea, ktorá prečisťuje telo od toxínov, zvyšuje metabolizmus, spaľuje prebytočný tuk a zabraňuje zadržiavaniu vody v organizme.

 

 

Domáca liečba na zredukovanie celulitídy

 

Vyvážená diéta – je potrebné mať na pamäti, že slabé stravovacie návyky môžu viesť k zvýšenej tvorbe celulitídy. Dokonca aj tá najúčinnejšia liečba Vám nezaručí trvalé výsledky, pokiaľ nebudete dodržiavať správnu životosprávu. Túžite po pevnej a hladkej pokožke? Jedzte ryby, avokádo, tekvicové semienka a celozrnné výrobky.

 

Masáže – pokiaľ si nemôžete dovoliť profesionálnu masáž, môžete si ju urobiť aj sama doma. Budete na to potrebovať masážnu, tzv. exfoliačnú rukavicu, ktorá podporí cirkuláciu krvi, alebo masážny prístroj.

 

Sprcha – zabudnite na dlhý a horúci kúpeľ, pokiaľ chcete, aby Vaša pokožka bola pevná a hladká,  bez prejavov celulitídy. Radšej sa sprchujte striedavými prúdmi teplej a studenej vody. Podporíte tým cirkuláciu krvi, čím výrazne prospejete svojmu telu.

 

Cvičenie – ako sa hovorí: „v zdravom tele, zdravý duch“. Pravidelné cvičenie Vám tiež pomôže udržať si štíhlu postavu a vylepší Vám náladu. Začnite plávať – nielen že schudnete, ale pobyt vo vode Vám poskytne navyše masáž zadarmo. Že neviete plávať? Žiadny problém – môžete sa rozhodnúť pre vodný aerobik, ktorý v poslednej dobe získava na popularite.

 

Určite odporúčam aj výrobok Cellinea pozri track.cellinea.pl/product/Cellinea/?pid=122&uid=13152